top of page

About me...

Marijke Van Nimmen LMarijke Van Nimmen Live Music | Zangeres || Picture by Lina Joos

Ik ben Marijke Van Nimmen, afkomstig uit Dendermonde en zingen is mijn passie. Ik kan me mijn leven niet voorstellen zonder muziek.

Ik heb een schat van een man en twee prachtige dochters, die ondertussen al niet meer zo heel klein zijn. Zo kwam er de laatste jaren weer een beetje meer tijd vrij voor muziek en besloot ik de stap te zetten om van mijn passie ook mijn bijberoep te maken.

 

Ik ben opgegroeid met muziek, van in de wieg. Mijn grootvader was muzikant, mijn ouders ook. Ik was nog maar 6 toen ik m'n eerste vioollessen kreeg. Later volgden piano, zang, en slagwerk.

 

Piano vond ik geweldig. Niet voor de liedjes van Bach en Mozart en al die toonladders.  Wel omdat ik mezelf kon begeleiden bij het zingen. Ik was denk ik een jaar of 14 toen ik voor het eerst ook zelf eens een liedje schreef.

Ik heb altijd grote dromen gehad, zingen voor een vol Sportpaleis staat nog steeds op nummer één, begeleid door een symfonisch orkest... 

Wel, tot nu toe is het nog niet gelukt, maar blijven dromen mag, toch? 

Kleinere dromen kwamen wel al uit. Zo kon ik ooit een zelfgeschreven nummer helemaal opnemen in een professionele studio, was ik jarenlang frontzangeres van een goed draaiende coverband, kreeg ik een paar jaar terug de kans om een paar solonummers voor groot publiek te zingen onder begeleiding van een harmonie en koor.

 

Naast mijn vele opdrachten solo, met piano of gitaar, sta ik ook regelmatig op het podium als Mary, leading lady van Mary & the Maniacs.

Ik leef me echt graag eens goed uit op een podium, bij ons gaat dat er stevig aan toe. We spelen een hele andere stijl dan wat ik solo doe, want we coveren nummers van ACDC, Lenny Krevitz, ZZ Top enzovoort. Vraag me niet om te kiezen tussen het lieve zachte romantische genre en het stevige rockwerk, want ik hou heel veel van allebei!!

Ik zit dus ook heel graag in mijn oh zo geliefde comfortzone, achter mijn piano of met mijn gitaar, en breng voor jullie de mooiste easy listening acoustics.

Mijn repertoire bevat zowel hedendaags nummers als echte klassiekers. Ik probeer van elk song telkens een unieke versie te maken.

 

Mijn stijl kan je omschrijven als een zachte pop tot jazzy stijl. Sommige mensen vinden dat ik een beetje klink als Norah Jones... dat kan ik alleen maar als een compliment zien :-)

Marijke Van Nimmen LMarijke Van Nimmen Live Music | Zangeres || Picture by Lina Joos

Elke keer opnieuw is het voor mij puur genieten om een moment als een huwelijk nog zoveel unieker te maken met de gepaste muziek die het koppel zelf koos. Elke keer opnieuw doet het iets met mij als ik goedkeurende blikken zie van mensen die oprecht geïnteresseerd aan het luisteren zijn. Elke keer opnieuw besef ik dat muziek voor mij echt de wereld betekent. 
 

Met heel veel passie, en bovenal met heel veel liefde, wil ik voor jou ook het verschil maken als je daar een gelegenheid voor ziet... 

Veel liefs,

Marijke

bottom of page